Filippijnen

COVID19

November 2020 - Pastor Julius schrijft het volgende:

Hartelijke groeten aan iedereen bij Stichting Immanuel. Wij hopen dat het goed met jullie gaat, en wij bidden heel vaak voor jullie.

Quarantaine
De afgelopen tijd zijn mijn vrouw Evelyn en ikzelf in quarantaine geweest, omdat wij nauw contact hadden gehad met een van onze medewerkers, die positief werd getest op corona. Dat is nu weer voorbij. Onze medewerker en wijzelf hebben verder geen klachten gehad. Bij onze kinderen, onze gemeentewerkers, en de gemeenteleden is gelukkig niemand besmet geraakt. Wij danken de Heer voor zijn goedheid en genade.

Studiecentrum
Het studiecentrum is even gesloten geweest, en op maandag gaat het weer open. Wij hebben deze tijd gebruikt voor een grondige schoonmaakbeurt.

Alle sponsorkinderen zijn gezond, Zij moeten zich nog steeds aanpassen aan de nieuwe manier van onderwijs. Maar het gaat nu veel beter dan in de eerste maanden toen iedereen veel problemen had.

Voedselprogramma
Onze wekelijkse voedselprogramma's in onze eigen sloppenwijk (Payatas) gaan nog steeds door, maar we zien wel steeds meer hongerige kinderen. In een andere wijk (Valenzuela) waar we normaal wel voedsel uitdelen zijn we nu gestopt vanwege geldgebrek.

Tyfoon van 11 november
Op dit moment zijn er heel veel families met enorme problemen vanwege de covid19 pandemie en de tyfoon van 11 november. Deze tyfoon heeft de ergste overstromingen sinds jaren in Manila veroorzaakt, en ongeveer 400.000 mensen moesten hun huis verlaten.
Wilt u blijven bidden voor deze mensen?
Tot nu toe hebben de slachtoffers wel 2e hands kleding gekregen, maar ze hebben eten nodig.

Enkele foto's na de tyfoon van 11 november:

Enkele foto's van de hulpverlening na de tyfoon:

Gift voor Kerstmis 2020

Voor deze Kerst hebben wij het verlangen om 400 families te eten te geven op Kerstavond 24 december en Oudejaarsavond 31 december.

U kunt een gift geven via:
NL04 TRIO 2000 2004 94
t.n.v. Stichting Immanuël, Wijk bij Duurstede
o.v.v. Noodhulp Filipijnen
Online class

Oktober 2020 - Ook op de Filippijnen neemt het aantal corona besmettingen heel hard toe.
Vanaf het begin van de pandemie zijn de scholen gesloten, alle jongeren onder de 20 moeten binnen blijven, en alle ouderen boven de 70 moeten ook binnen blijven.

Studiecentrum
De jongste kinderen krijgen huiswerk van school, en zij moeten dat (samen met de ouders) maken; de oudere kinderen kunnen wel online les krijgen. Maar dat is natuurlijk heel moeilijk omdat de meeste kinderen thuis geen internet, geen tablet en geen smartphone met voldoende beltegoed hebben.
Daarom is pastor Julius in zijn kerk met een studiecentrum voor de kinderen begonnen. Dat is enorme hulp voor de kinderen omdat ze daar ook begeleiding kunnen krijgen.

Noodhulp

September 2020 - Vanwege de corona-crisis hebben velen geen werk meer, en geen werk betekent geen inkomsten, en geen inkomsten betekent geen voedsel.

Afgelopen maand hebben wij namens de Stichting Immanuël een flink bedrag kunnen opsturen, en pastor Julius en zijn team hebben weer heel veel families kunnen helpen met een voedselpakket.

Alle gevers hartelijk bedankt.

Meestal worden de voedselpakketten in de wijk uitgedeeld, maar soms regent het te hard, en moeten de mensen zelf naar de kerk komen. Op dit moment is het regenseizoen op de Filippijnen en er komen regelmatig tyfoons over het land.
Lockdown en thuisonderwijs

Augustus 2020 - De lockdown wordt op het ene moment een klein beetje versoepeld, en het volgende moment weer strak aangetrokken. De overheid is heel bang voor overbelasting van de gezondheidszorg.

Via de kerk kan pastor Julius nog steeds voedselpakketten uitdelen. Hiervoor zijn we God heel dankbaar in deze tijd van pandemie.

De scholen zijn weer begonnen met online onderwijs. De kinderen mogen niet fysiek naar school.

Elk kind heeft nu een smartphone of een tablet nodig om de lessen te kunnen volgen. Een heleboel kinderen in de sloppenwijk hebben dit niet en daar moeten oplossingen voor gezocht worden. Een ander probleem is dat je altijd geld moet betalen om het internet op te kunnen. Hiervoor wordt nu ook geld van de sponsors gebruikt.

Studieruimte

Juli 2020 - Op 24 augustus begint de school weer, maar de kinderen mogen niet naar school i.v.m. corona.

Alle kinderen in de sloppenwijk hebben een mobiele telefoon nodig en beltegoed om de lessen te kunnen volgen. Dat is een enorme aanpassing.
De begane grond in het kerkgebouw zal worden ingericht als studieruimte om de kinderen te kunnen helpen bij deze nieuwe manier van leren.
Nog steeds lockdown vanwege corona

Juni 2020 - Eind vorige maand ontvingen wij het volgende bericht:

Lieve vrienden en partners,

Ik hoop dat het goed gaat met jullie.
Met mij en mijn familie gaat alles goed. Onze kinderen vinden het wel fijn om thuis te blijven, maar soms willen ze toch wel graag naar buiten.

Evelyn en ik zijn nu ook thuis, omdat we geen fondsen meer hebben om voedselpakketten uit te delen. Sinds een week is het geld op. Wij doen nu veel huishoudelijk werk, we zorgen voor onze eerste kleinzoon, we houden de kerk schoon, en we hebben tijd om te lezen. Maar, er komen heel veel arme mensen aan de deur, en zij vragen ons of we nog voedselpakketten hebben. Ik vertel ze dan dat we niets meer hebben. Het is heel verdrietig om te zien dat ze wanhopig zijn in deze tijd van Corona pandemie.

Afgelopen nacht heeft president Duterte aangekondigd dat er heel voorzichtig meer mogelijkheden zullen komen, bepaald werk gaat weer opstarten, meer openbaar vervoer, en sommigen kunnen weer wat gaan werken, maar velen zijn ontslagen en hebben helemaal geen werk meer. De mensen die van afval leven hebben nu ook geen werk.

Vanaf 1 juni mogen wij in de kerk weer bij elkaar komen, maximaal 10 personen, en onderling afstand houden. Als de Heer het wil, gaan wij weer voedsel uitdelen, zoals wij dat altijd doen. Wij hopen dat de sponsor weer geld gaat sturen, want dat is direct bij het begin van de lockdown in maart gestopt.
Wilt u hiervoor bidden?

God is met jullie, en Hij blijft altijd liefdevol.
Julius en Evelyn
Pastor in HOTLOT Payatas
Al 2 maanden lockdown vanwege het corona virus

Mei 2020 - Sinds half maart zit Manila in een lockdown vanwege de pandemie van het Corona virus. Dit is een ramp voor de mensen in de sloppenwijk. Bedrijven zijn gesloten, winkels zijn dicht, Alle inkomsten van de mensen zijn weggevallen. Elke 2 weken wordt de lockdown weer met 2 weken verlengd, en er is nog geen zicht op verbetering.

Van pastor Julius ontvingen wij het volgende bericht:

Lieve vrienden en partners,

Hier in de sloppenwijk Payatas (en de andere wijken waarin wij werken) is het leven voor de mensen altijd al moeilijk, maar sinds de uitbraak van COVID19 en de lockdown vanaf 15 maart is het alleen maar moeilijker geworden. De mensen moeten thuis blijven, geen werk, geen inkomen, geen spaargeld, geen voorraden voedsel, ze kunnen alleen nog maar overleven en wachten op voedselhulp. En deze situatie zal blijven totdat de lockdown over is.

Bid dat er een constante aanvoer van voedselhulp zal blijven. Onze lokale overheid is heel langzaam, sommige families hebben 2 of 3 keer een voedselpakket gehad, maar anders families nog maar 1 keer. Ik ben heel verdrietig als ik families en in het bijzonder kinderen zie, die honger hebben.

Als je buiten bent terwijl dat niet toegestaan is, dan word je gearresteerd. Eén persoon per gezin mag maximaal 2 keer per week naar buiten om noodzakelijke dingen te kopen.
Gelukkig heb ik als voorganger een speciale toestemming waarmee ik wel de straat op mag voor het kopen, verdelen en uitdelen van hulpgoederen. Bovendien mag ik 2 personen meenemen om mij te helpen.

Wij bidden voor jullie veiligheid en gezondheid.
Gods zegen,
Julius Oliver M. Quinones
Pastor in HOTLOT Payatas
Noodhulp

April 2020 - De mensen in de sloppenwijk zijn wanhopig op zoek naar eten.
Stichting Immanuël heeft 400 euro opgestuurd en daardoor hebben vele families weer wat eten.
Hartelijk dank.

Er worden eerst waardebonnen uitgedeeld, en pas daarna wordt het voedsel uitgedeeld. Daardoor verloopt de distributie heel ordelijk.
Doordat Pastor Julius meerdere giften uit allerlei bronnen ontvangt, kan hij gelukkig regelmatig voedsel blijven uitdelen.
Hieronder staan allerlei foto's:
Het corona virus COVID-19

Maart 2020 - Manila, en het hele land is in een complete lock down. Bedrijven zijn gesloten, winkels zijn dicht. Alle personeel is meteen ontslagen. Dat kan op de Filipijnen heel eenvoudig. De salarissen worden niet meer uitbetaald, en de mensen hebben dus geen geld meer om eten te kopen. En ze moeten maar hopen dat ze na de corona crisis weer nieuw werk kunnen vinden.
Op de Filipijnen is een avondklok ingesteld, bij elke wijk zijn road blocks, iedereen wordt tegengehouden, en het openbare leven is helemaal stilgevallen. Iedereen zit nu thuis.

Van pastor Julius ontvingen wij het volgende bericht:

Lieve vrienden en partners,

Onze plaats heeft nu een complete lock down. Dit werd supersnel besloten, en het is een hele grote aanpassing voor mij en mijn familie, en ook voor de mensen in onze omgeving. Een persoon per familie mag naar buiten, met toestemming van de burgemeester van de wijk waarin je woont. Je mag dan alleen eten kopen, naar de apotheek, de dokter en de bank. De hele familie blijft thuis, behalve mijn oudste dochter, Jireh, want zij werkt in de apotheek van een ziekenhuis. Zij is nu 8 maanden zwanger. Alstublieft, bid voor haar en de baby, voor veiligheid, omdat zij nu nog steeds moet werken. Maar weet ook dat het goed gaat met ons. Wij blijven bidden voor de Filipijnen, en de andere landen die last hebben van het corona virus.

Voor de mensen in de sloppenwijken en de plekken waar wij altijd voedsel uitdelen is de situatie nu veel uitdagender, veel moeilijker vanwege hun dagelijkse noden. Deze mensen hebben geen officiële status, ze zijn straatverkopers, tijdelijke bouwvakkers, tricyle bestuurders, afvalverwerkers, en zij kunnen nu niet werken.
De mensen van mijn team zijn ook arm, wij kunnen niet overal helpen, want we hebben zelf ook hulp nodig. Het is mijn hartsverlangen om deze mensen één keer per week rijst te geven totdat de lock down weer voorbij is. Maar ik heb hulp nodig van jullie, want de lokale overheid komt gewoonlijk niet naar onze wijken. De mensen die wel geld hebben, hebben grote voorraden, maar die houden ze voor zichzelf. En de mensen hier hebben niets. Ze wachten op wat er komen gaat.

Ik bid voor 20 zakken rijst per week om 200 families elk 5 kg rijst te kunnen geven. Door Gods genade konden we dit vorige week doen, in de eerste week van de lock down heeft God ons gebed beantwoord. We bidden dat we hiermee door kunnen gaat tot het einde van de lockdown. Met 5 kg rijst heeft 1 familie 2.5 dag te eten.

Dit is alles voor dit moment en ik houd jullie op de hoogte. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Bid voor ons en wij bidden voor jullie.

Gods zegen,
Julius Oliver M. Quinones
Pastor in HOTLOT Payatas
Micro kredieten

Februari 2020 - Vorig jaar hoorden wij van pastor Julius dat hij problemen heeft met zijn persoonlijke financiën. Zijn grootste sponsor is vorig jaar afgehaakt. Daarna kwam het idee om naast de kerk een winkeltje te beginnen om rijst te verkopen. Hiervoor was een flink bedrag nodig en we hebben in Nederland een paar sponsors gevonden die hiermee wilden helpen.
Inmiddels is het winkeltje opengegaan.
Hieronder staan enkele foto's van het winkeltje van de bouw totdat het klaar was.
Gebed gevraagd

Januari 2020 - Vorige week ontvingen wij de volgende oproep:

Geliefde vrienden,
Het is nu vijf dagen geleden dat de uitbarsting van Taal Volcano is begonnen. Dit gebied ligt op twee uur rijden van waar wij wonen in Payatas. Zelfs hier hebben wij twee dagen lang asregens gehad. De scholen waren vrij, en alle kantoren waren gesloten.
Als ik nu via het nieuws naar de foto's en video's kijk, dan word ik heel verdrietig. En dat neemt toe nadat ik gisteren berichten ontving van mijn familieleden die in de buurt van de vulkaan wonen. Zij vragen om hulp en gebeden, want zij hebben het heel moeilijk, omdat overal een hele hoop as neervalt en er zijn regelmatig aardbevingen.
Twee van mijn familieleden die daar wonen zijn voorgangers, ze zien zoveel noden. Help ons alsjeblieft bij het bidden. Ik wil ze ook bezoeken, bid alsjeblieft dat ik kan gaan helpen. Ik heb het verlangen om te delen met de mensen in nood daarginds. Hartelijk dank.
Met vriendelijke groet, pastor Julius.
Zendingsreis 2021

Januari 2020 - In de afgelopen tijd hebben verschillende mensen onafhankelijk van elkaar mij gezegd dat ze misschien wel eens met mij mee zouden willen gaan naar de Filippijnen. Hierdoor is er bij mij een vaag idee ontstaan
om in 2021 met een groepje naar pastor Julius te gaan.
Wij zouden bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in de sloppenwijk kunnen doen gecombineerd met een vakantie. We ontmoeten pastor Julius en zijn team en de sponsorkinderen. We leren het dagelijkse werk van pastor Julius kennen. Verder kun je denken aan: Voedsel uitdelen, gezinnen bezoeken, kinderwerk, bijbelstudie, praktische hulpverlening, een evenement organiseren, enz. enz. Ik wil eerst maar eens inventariseren wie hier belangstelling voor heeft, ik hoor het graag.

Als je vragen hebt, of ideeën, neem contact op met Andries de Jong
Kerstacties

December 2019 - God is zo goed. Velen zijn gezegend door onze Kerst Evangelisatie-actie. We zijn begonnen op 15 december en geëindigd gisteren op 25 december. Iedereen (kinderen en volwassenen) is blij met al onze activiteiten en we zijn dankbaar dat wij dit werk mogen doen. We hebben het Evangelie gebracht en we hebben de liefde van God krachtig gedeeld. Er waren tranen en vreugde als wij een oproep deden tot gebed. Alle eer aan de Here God.

Hartelijk dank voor jullie gebeden en ook de financiële steun waardoor we deze kerstacties konden doen.
De Here zegent jullie altijd.
Dozen gestuurd naar de Sloppenwijk

November 2019 - In oktober zijn de grote dozen aangekomen die wij voor de zomervakantie hebben opgestuurd. Wij ontvangen heel veel foto's van de spullen die pastor Julius nu kan uitdelen tijdens zijn zendingstrips. Afgelopen week is hij naar 3 verschillende plaatsen geweest.

Op de foto's zie je veel kinderen met kroeshaar. Zij komen van een andere stam.
Vakantie Bijbel School

April 2019 - Hartelijke groeten in de naam van onze Heer en Redder Jezus Christus.

Ik ben blij dat ik kan schrijven over de Vakantie Bijbel School (VBS) die we hebben gehouden van 8-13 en van 16-18 april 2019 op 3 verschillende plaatsen in de sloppenwijken bij Manila. Later zal ik nog over de VBS in Payatas schrijven, maar eerst wil ik dit met jullie delen:
De eerste VBS was buiten onder de mango bomen, en de tweede en derde in een kerkgebouw. We hadden 60, 70 en 85 kinderen en jongeren die meededen. Na afloop hebben alle deelnemers besloten om Jezus Christus aan te nemen en te geloven in Zijn Evangelie.
Er waren ook enkele moeders meegekomen, zij bleven de hele tijd, en zij hebben ook de lessen over het Woord van God gehoord.
Aan het eind hebben wij diploma's uitgereikt, en sommigen getuigden van hun dankbaarheid dat wij de VBS in hun wijk hebben gehouden.

Zegeningen
Alle lof voor ons team. De Heer gaf ons voldoende genade, zowel fysiek als geestelijk. De eerste en de derde VBS waren heel heet en vochtig, en wij waren verbaasd over de kracht die God ons heeft gegeven. Elke VBS duurde 3 dagen van 8 uur 's morgens tot 3 uur 's middags. En we konden 2 keer per dag eten geven aan alle deelnemers.
De tweede VBS was in Benguet. Daar was het juist een beetje kouder, Onze lichamen moesten zich aanpassen, en we begonnen verkouden te worden. Maar de Heer is goed en de verkoudheid ging weer weg.
We zijn de Heer dankbaar dat we voldoende eten hadden, en het vele reizen ging veilig en probleemloos.

Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid. De Heer zegent en bewaart jullie altijd.
In Hem verbonden,
pastor Julius
Bezoek 2018

Oktober 2018 - In de maand oktober ben ik naar de Filippijnen geweest, en ik heb ook bij pastor Julius in de sloppenwijk bij Manila gelogeerd.
Op de linker foto staat Julius met zijn vrouw Evelyn, en hun 3 kinderen.
Op de rechter foto staan de sponsorkinderen.
Ik ben letterlijk op de vuilnishoop geweest. Het is ongelofelijk hoe het daar stinkt, en hoe de mensen daar (kunnen) leven. Op de tweede foto zit een jongetje (met wit t-shirt) het plastic uit te zoeken. Dat levert hem weer wat geld op. Veel kinderen in de sloppenwijk gaan niet naar school. Hun ouders vinden het toch te duur, of ze vinden het gewoon niet nodig. En daarom is het sponsorprogramma van pastor Julius zo belangrijk. Alle kinderen die in het sponsorprogramma zitten, gaan wel naar school. En ze doen mee met de activiteiten van de kerk.

Pastor Julius en zijn team delen wekelijks op vele plekken eten uit aan de kinderen, ze zingen liedjes met de kinderen en vertellen hun het evangelie.
Er worden ook voedselpakketten uitgedeeld aan de allerarmste families in de sloppenwijk.


Ik heb alle sponsorkinderen in de sloppenwijk bezocht. Inmiddels worden er al 33 kinderen ondersteund via de Stichting Immanuël.

Wij zijn nog op zoek naar een sponsor voor het jongetje met het gele t-shirt. Hij heet Ramche Matute, en hij is 8 jaar. Hij zit al in het sponsorprogramma, maar het zou fijn zijn als hij ook een persoonlijke sponsor heeft.

Als u ook een kind wilt sponsoren dan kunt u contact opnemen met de Stichting Immanuël.
Vakantie bijbel school

April 2018 - Op dit moment is het zomervakantie op de Filippijnen.
Begin deze maand hadden ze 6 dagen Vakantie Bijbel School in de sloppenwijk. Het was zeer succesvol. Ze hadden gehoopt op 90 kinderen, en er zijn 110 kinderen gekomen.
Pastor Julius komt zelf van een eiland meer naar het zuiden, en zijn vrouw Evelyn komt van een eiland in het noorden. Op dat eiland (Bolinao, Pangasinan) houden ze op dit moment een Vakantie Bijbel School.
Sponsorkinderen op de Filippijnen

Februari 2017 - Pastor Julius is voorganger in de sloppenwijk Payatas bij Manila op de Filippijnen.
Op dit moment worden er al een flink aantal kinderen vanuit Nederland gesponsord om naar school te kunnen gaan. Als de kinderen niet naar school gaan, dan moeten zij al op jonge leeftijd gaan werken. Het is dus een enorme steun als zij in staat worden gesteld om hun schoolopleiding af te kunnen maken.
Het kost 100 euro om 1 kind gedurende 1 jaar naar school te laten gaan. Elk kind krijgt daarvoor:
  • 2 sets schooluniformen
  • 1 set gymnastiekkleding
  • 1 paar schoenen
  • Schoolspullen en een schooltas
  • 1 paraplu of regenjas
  • 10 pesos (€ 0,20) per schooldag voor de lunch
  • Het schoolgeld wordt betaald
  • En ze mogen mee de excursies en uitstapjes
Bovendien ontvangen de kinderen medicijnen als ze ziek worden.
Als u ook een kind wilt sponsoren dan kunt u contact opnemen met de Stichting Immanuël.
Kinderkerstfeest in de sloppenwijk op de Filippijnen

December 2016 - We hadden een hele mooie kerstviering.
Namens Mount Pleasant Community Church iedereen bedankt voor gebed en financiële steun.

Na afloop kregen de kinderen een maaltijd en kadootjes.