Actie voor Ramil

Ramil hoeft niet naar de gevangenis

Augustus 2018 - Ramil moest 1000 euro aan de tegenpartij betalen, en anders zou hij gevangen worden genomen. De stichting Immanuel heeft een klein gedeelte van dit geld bij elkaar verzameld, en via andere kanalen heeft Ramil nog meer geld ontvangen, en voor de rest van het bedrag heeft de familie van Ramil zelf gezorgd. Het complete bedrag is inmiddels aan de tegenpartij betaald, en de rechtszaak is niet doorgegaan. Ramil hoeft dus niet naar de gevangenis. Dank voor alle bijdragen en gebeden.
Ramil moet misschien naar de gevangenis

Mei 2018 - Bijna een jaar geleden (juni 2017) heeft Stichting Immanuël een actie gestart voor Ramil op de Filippijnen. Ramil had een ernstig ongeluk gehad met zijn motorfiets, en daarbij had hij een gecompliceerde beenbreuk opgelopen. We hebben geld opgestuurd naar de Filippijnen, zodat Ramil geholpen kon worden. Eerst leek het erop dat zijn been geamputeerd moest worden, maar de chirurg in het ziekenhuis vond dat uiteindelijk toch geen goed plan. Volgens hem kon het been behouden worden, en dat is na een lang genezingsproces inderdaad gelukt. Het been is nu genezen, en Ramil kan weer enigszins lopen, maar nu is er een ander probleem ontstaan.

Rechtszaak
Bij het motorongeluk is het andere slachtoffer overleden, en Ramil had het ongeluk veroorzaakt. De nabestaanden van de tegenpartij hebben een schadevergoeding van ruim 1500 euro geëist van Ramil. Inmiddels is er een rechtszaak geweest, en het bedrag is verlaagd naar ongeveer 1000 euro. Als Ramil dit bedrag niet betaalt, dan moet hij naar de gevangenis. De tegenpartij heeft aangegeven dat zij de rechtszaak willen laten vervallen als hij hun de schadevergoeding betaalt.
Pastor Julius geeft aan dat de familie van Ramil zo arm is dat zij dit bedrag onmogelijk kunnen betalen. Verder hebben wij aan pastor Julius gevraagd waarom deze zaak nu pas speelt. De tegenpartij heeft gewacht met de rechtszaak totdat Ramil voldoende hersteld was van zijn verwondingen, en daarom zijn ze nu pas deze rechtszaak begonnen.

Gebed
Wilt u bidden voor deze zaak? De gevangenissen op de Filippijnen zijn verschrikkelijk, en wij hopen dat Ramil daar niet naar toe hoeft.
Als u Ramil wilt helpen, dan kunt u een gift overmaken op IBAN: NL04 TRIO 2000 2004 94 t.n.v. Stichting Immanuël, Wijk bij Duurstede, o.v.v. Ramil.
Hartelijk dank voor uw gebeden.
Het gaat goed met Ramil

Januari 2018 - Ramil had afgelopen maand 2 afspraken in het ziekenhuis. Een voor een Röntgenfoto en er is iets in zijn voet geplaatst. Het is goed om te horen wat de dokter heeft gezegd: De voet is genezen en waarschijnlijk zal hij weer kunnen lopen! Dit is nog wel afhankelijk van de zenuwen, want die zijn bij het ongeluk doorgesneden. Als hij weer kan lopen, dan is dat een hele opluchting voor Ramil en zijn familie. Zeker als we bedenken dat we op een bepaald moment erover gedacht hadden om zijn voet te laten amputeren als gevolg van de infectie.

Maar God is genadig, de voet van Ramil is genezen en de infectie is verdwenen. Het geld uit Nederland en de gebeden waren een enorme hulp voor de operatie, de fixator, medicijnen, controles, en zelfs het eten en de transportkosten van en naar de provincie toen Ramils vader overleed, konden van het geld worden betaald. Het was een gigantische zegen voor Ramil en zijn familie. Moge iedereen die iets bijgedragen heeft hiervoor Gods zegen ontvangen.

De volgende stap is fysiotherapie voor zijn arm. Twee keer per week gedurende 6 maanden en misschien nog langer. Ramil kan zijn linker arm niet helemaal strekken. Hiervoor moet hij nog een keer geopereerd worden, maar dat gebeurt alleen als hij in goede conditie is.

Gebed
Het geld is nu bijna op. Wilt u bidden dat er weer nieuwe fondsen beschikbaar komen, want de therapie kost ongeveer 100 euro per maand? Als u hierbij wilt helpen dan kunt u een gift overmaken op de rekening van Stichting Immanuël, onder vermelding van Ramil.

Heel erg bedankt voor jullie betrokkenheid en steun.
In Christus verbonden,
Pastor Julius
Herstel en therapie

26 oktober 2017 - Een paar weken geleden is Ramil weer voor controle naar de dokter geweest. De dokter zei dat het bot na de operatie goed herstelt, en dat de genezing goed gaat. Hij heeft nu therapie nodig voor zijn voet, en er moet nog een nieuwe röntgenfoto gemaakt worden. Op dit moment is Ramil weer bij zijn moeder, zus en broer, want zij rouwen nog steeds om de dood van het hoofd van de familie. Begin november komt Ramil terug naar Payatas voor de volgende controle-afspraak en de therapie.
Vader van Ramil is overleden

22 september 2017 - De vader van Ramil is visser en hij werkt bij een viskooi op zee. Tijdens zijn werk is de vader van Ramil geheel onverwacht om te leven gekomen. In de afgelopen week is Ramil teruggeweest naar de provincie voor de begrafenis van zijn vader, en daarom is de volgende controle in het ziekenhuis uitgesteld naar eind september.

Als u wilt weten hoe een viskooi eruit ziet, dan kunt u googelen op "fish cage philippines".

Ik zal even de familierelatie uitleggen: Pastor Julius is getrouwd met Evelyn, en haar zus is de moeder van Ramil. Wilt u bidden voor de moeilijke situatie van Evelyn's zus en haar 4 kinderen?

Over de kerk in de sloppenwijk schrijft pastor Julius het volgende: Het uitdelen van de voedselpakketten aan de arme families gebeurt elke week, en het voedselprogramma voor de kinderen loopt ook heel goed. Prijs de Heer!
Ramil is geopereerd

23 augustus 2017 - Ramil heeft eerst 2 weken rust gehad thuis in de sloppenwijk. Daarna is hij geopereerd en heeft hij gips gekregen om zijn been. Deze week gaat hij weer voor controle naar het ziekenhuis en dan wordt er bepaald of het bot verlengd kan worden met een speciaal apparaat.
Operatie van Ramil is uitgesteld

28 juli 2017 - Ramil is op dit moment in een goed ziekenhuis in Manila (Philippine Orthopedic Hospital), en daar wordt hij sinds 17 juli behandeld.
Een paar weken geleden hadden Ramil en familie gekozen om het been te laten amputeren, maar toch is dat niet gebeurd. De hoogste dokter van het ziekenhuis heeft Ramil onderzocht, en hij heeft geen toestemming gegeven voor amputatie. Hij zegt dat er nog steeds een betere behandeling mogelijk is.
Vorig jaar was er een stalen geraamte om het been geplaatst. Dit is inmiddels verwijderd, en er is ook een biopsie van het vlees genomen.
De volgende stap zal zijn om met een speciaal apparaat beide delen van het bot weer aan elkaar te laten groeien. Hiervoor zal hij dus nog geopereerd gaan worden.

Wilt u bidden voor troost en doorzettingsvermogen en dat hij rust zal vinden in zijn hart?
Operatie van Ramil is gepland

10 juli 2017 - Vandaag wordt Ramil geopereerd.
Ramil en zijn ouders hebben toch gekozen voor een amputatie van het been. Zij hebben dit besloten nadat zij een serieus en eerlijk gesprek hebben gehad met de dokter. De dokter heeft gezegd dat er geen redelijke kans meer was voor Ramil om weer gewoon te kunnen lopen. Dat komt omdat zijn voet (door het ongeluk) te erg beschadigd is, en er zouden nog heel veel (dure) operaties nodig zijn. Daarom hebben zij dus de beslissing genomen om over te gaan tot amputatie van het onderbeen.
Na de operatie zal het nog lang duren voordat het been weer geheeld is. Daarna komt de prothese, en misschien komt er nog een operatie voor zijn linker arm.

Wilt u bidden voor de operatie en verder heeft Ramil het ook geestelijk moeilijk. Wilt u ook daarvoor bidden?
Ramil kan geopereerd worden

18 Juni 2017 - De 2000 euro is inmiddels binnen, en naar pastor Julius doorgestuurd.
Pastor Julius gaat nu de operatie regelen, en hij houdt ons op de hoogte van de behandeling.
Heel hartelijk dank voor uw bijdragen en vooral uw gebeden. God voorziet.
Actie voor Ramil

10 Juni 2017 - Stichting Immanuël heeft een actie gestart voor Ramil, een neef van pastor Julius op de Filippijnen. Pastor Julius werkt onder de armste bevolking in de sloppenwijk Payatas bij Manila.

Ramil heeft vorig jaar een ernstig ongeluk gehad met zijn motorfiets, en daarbij heeft hij een gecompliceerde beenbreuk opgelopen. Ook zijn arm was gebroken, en deze zal hij nooit meer helemaal kunnen strekken.
Ramil woont in de provincie, ver weg van Manila. Hij is in een lokaal ziekenhuis behandeld, maar dat is absoluut niet goed gegaan. De wond wil nog steeds niet genezen, en de antibiotica werkt niet goed.
Pastor Julius heeft Ramil vorige week naar Manila gebracht, en hem in een goed ziekenhuis laten onderzoeken. Het bot blijkt van binnen weg te rotten, er is een infectie, en dit moet heel erg snel geopereerd worden. Volgens de dokter is het te opereren, en dan kan het been behouden worden. Het wordt sowieso een lang proces, en na 6 maanden is er nog een andere operatie nodig.

Maar als Ramil deze operatie niet krijgt, dan zal het been geamputeerd moeten worden. Het blijkt dat een amputatie en een prothese ook erg veel geld kosten. De dokter verzekert Ramil dat het nu het beste is om nu te opereren. Deze operatie kost ongeveer 2000 euro. Voor de Filipino’s is dit een enorm bedrag, maar voor ons is het te overzien, vooral als vele mensen iets willen bijdragen.
Als u iets wilt geven, dan kunt u dat overmaken op de rekening van Stichting Immanuël, onder vermelding van Ramil.

Namens Ramil en pastor Julius heel erg bedankt. Wilt u blijven bidden voor het herstel van Ramil?
Wij vertrouwen op God dat Hij zal voorzien.